Country Manager | Too Good To Go
Stoi na czele Too Good To Go – aplikacji, dzięki której każdy może uratować jedzenie przed zmarnowaniem i zmniejszyć ślad węglowy. Niecałe 4 lata po starcie aplikacja dostępna jest w ponad 70 miastach w Polsce, zrzesza 2,5 miliona użytkowników i ponad 5 000 partnerów.
Na sukces pracuje z ponad 40 osobami, a wszystkie kierownicze stanowiska zajmują kobiety.
Wrażliwa na zmiany klimatu i świadoma skali problemu marnowania żywności, wykorzystuje swoją wiedzę i doświadczenie w zmienianiu świata na lepsze. Od początku kariery związana jest z jedzeniem i jego wpływem na środowisko.
Z wykształcenia biotechnolożka. Studia ukończyła w Paryżu i to tam nauczyła się szacunku do jedzenia, dowiedziała się jak ważne są pochodzenie i metody produkcji oraz – najprzyjemniejsze – celebrowanie posiłków. Karierę kontynuowała na Tajwanie, gdzie dla kontrastu doświadczyła jak szkodliwe dla zdrowia i środowiska może być nadużywanie pestycydów i niezrównoważona produkcja żywności. Po powrocie do Polski praca w wielkiej dystrybucji pokazała Jej jak wielkim problemem jest marnowanie jedzenia w sklepach. Teraz całą tę wiedzę i doświadczenie wykorzystuje w Too Good To Go.
W roli Country Director Too Good To Go wysoko zawiesza poprzeczkę – jako główny cel stawia sobie dotarcie wszędzie tam, gdzie marnuje się jedzenie. Głęboko wierzy w moc współpracy, szczególnie przy tak dużym wyzwaniu, z jakim się mierzymy. Inspiracją do działań jest dla niej przypowieść o kolibrze gaszącym pożar w lesie – dzięki kumulacji małych działań każdego z nas, jesteśmy w stanie dokonywać wielkich zmian i rozwiązywać nawet najtrudniejsze problemy.
Prywatnie wegetarianka i całoroczna rowerzystka. W 2022 roku zdobyła nagrodę Bizneswoman Roku w konkursie Sukces Pisany Szminką w kategorii “ograniczanie śladu węglowego”. W tym samym roku została “Osobowością Handlu” według Wydawnictwa Gospodarczego.